Västervik i kvällsol

Välkommen till Västervik…

Västervik är en vackert belägen kustkommun i nordöstra Småland med attraktiva boendemiljöer och mycket livskvalitet. Omgivningarna är som hämtade från Astrid Lindgrens sagovärld med Bullerby-känslan i de småländska skogarna eller Saltkråkan ute i skärgården.

Välkommen till Västervik…

Västervik är en vackert belägen kustkommun i nordöstra Småland med attraktiva boendemiljöer och mycket livskvalitet. Omgivningarna är som hämtade från Astrid Lindgrens sagovärld med Bullerby-känslan i de småländska skogarna eller Saltkråkan ute i skärgården.

… och till oss!

Vi vill att alla ska trivas i vår kommun. En viktig förutsättning är att vardagen fungerar, och det är här Västervik Miljö & Energi kommer in i bilden. Våra affärsområden är fjärrvärme, avfall & återvinning, vatten, stadsnät, elnät och entreprenad. Så när du arbetar hos oss är du med och bidrar till exempel till att det är varmt i våra hus, att det kommer vatten ur kranen, att avfallet töms och att det är rent och fint på våra gator, torg och i våra parker.

Brinner du också för en hållbar framtid?

Då har du kommit rätt. Miljöfrågor ligger oss varmt om hjärtat och som medarbetare är du med och bidrar i ett viktigt arbete som är av stort värde för framtida generationer. Hos oss på Västervik Miljö & Energi AB har du stora möjligheter att hitta ett jobb för dig! 

Lediga tjänster

Här hittar du våra lediga tjänster. Har vi inga lediga tjänster är du välkommen att lämna en spontanansökan.

Vi söker: Ekonomichef, CFO

Som CFO hos oss bidrar du, och gör skillnad, i ett arbete av stort värde för framtida generationer. Det är ett brett och variationsrikt arbete som präglas av ett öppet, prestigelöst och framtidsorienterat arbetsklimat.

Läs mer och ansök här


Vi söker: Anläggare

Vi söker dig som ser möjligheter, har ett stort intresse för problemlösning och älskar utmaningar. Du bidrar till gruppen med driv, glädje, ansvar och kompetens genom att aktivt jobba med problemlösning och förbättringsarbete inom verksamheterna elnät, fjärrvärme, stadsnät och vatten.

Läs mer och ansök här


Vi söker: Beredare/planerare

Vi söker dig som vill arbeta med att planera och bereda nyanläggning, ombyggnad, drift- och underhållsarbeten i vår anläggningsgrupp. Du kommer att arbeta med bland annat med att göra TA-planer, grävtillstånd och arbetsmiljöplaner inom verksamheterna elnät, fjärrvärme, stadsnät och vatten. Driftsfrågor och kundärenden är också en viktig del av tjänsten. På sikt kommer du även att bli en del av vår beredskapsstyrka.

Läs mer och ansök här

Vi söker: Distributionselektriker

Vi letar efter dig som brinner för att arbeta med både nya installationer och underhåll av befintliga el- och gatubelysningsnät. Tjänsten omfattar även arbete med luftledningar, kablar, stationer och ställverk. Som en viktig del av rollen kommer du att hantera driftfrågor och kundärenden och på sikt även bli en viktig del av vår beredskapsstyrka.

Läs mer och ansök här

Så här behandlar vi dina personuppgifter

När ansökan är mottagen får du ett bekräftelsemail. Får vi en ledig tjänst som passar så kontaktar vi dig med en förfrågan. Du kan då själv välja om du vill vara med och söka den aktuella tjänsten. 

Observera: Dina uppgifter sparas i sex månader. Därefter måste du själv skicka in dina uppgifter på nytt, för att stå kvar som sökande hos oss. 

Välkommen med din ansökan! 

Energi till ett hållbart Västervik - se filmen om oss

Vy över Västervik

Kom och gör skillnad tillsammans med oss!

Våra medarbetare är vår största tillgång och våra bästa ambassadörer. Vi ger våra medarbetare goda förutsättningar att i bra arbetsmiljö växa och utvecklas i sina yrkesroller och på så sätt bli delaktiga i företagets utveckling. 

Totalt har bolaget drygt 175 tillsvidareanställda medarbetare med hög kompetens inom sina respektive verksamhetsområden.

Det finns goda möjligheter att växa både professionellt och personligen. Du kan växa i det egna ledet men även förflytta dig över affärsområdena.

Du erbjuds kompetensutveckling, så som utbildning, som gör att du klarar av nya uppdrag. Regelbundna resultat-och utvecklingssamtal med individuella utvecklingsplaner och en öppen dialog är avgörande för våra medarbetares trivsel och möjlighet att utvecklas.  

Student

Vi tar gärna emot praktikanter i den mån vi har möjlighet. Vill du praktisera hos oss är du välkommen att höra av dig för mer information.

Hos oss kan du till exempel jobba som…

 • Elnätstekniker
 • Fiberprojektör
 • Ingenjör inom flera olika områden
 • Ekonom
 • Kundservicemedarbetare
 • Bränsletekniker
 • Servicemedarbetare på återvinningscentralerna
 • Chaufför
 • Maskinförare
 • Parkarbetare
 • Servicetekniker
 • Kulverttekniker
 • Laboratorietekniker
 • Laboratorieingenjör
 • Marknadskommunikatör
 • Rörnätstekniker
 • Drifttekniker inom fjärrvärme och vatten
 • Underhållstekniker
 • Personaladministratör
 • Controller
 • GIS-ingenjör
 • Säkerhetschef
 • Avfallshandläggare

Vår organisation 

Vi är ett helägt kommunalt bolag med verksamhet inom energi, infrastruktur och kommunalteknisk verksamhet. Moderbolag är Västerviks kommuns Förvaltnings AB. Våra tre systerbolag är Västerviks Kraft Elnät AB, Tjustfastigheter AB, Västerviks Bostads AB.

Västervik Miljö & Energi AB har sex affärsområden; Elnät, Stadsnät, Vatten, Fjärrvärme, Avfall & återvinning samt Transport samt bedriver elhandelsverksamhet, dock utan att det är ett eget affärsområde.

Till stöd för samtliga affärsområden och verksamheter finns enheter för stab, ekonomi, marknad och kundservice samt enheten för kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Elnät

Affärsområde Elnät arbetar med att bygga ut, underhålla och sköta driften av elnätet och ansvarar för kommunens gatubelysningsstolpar. Här finns personal i beredskap 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

Stadsnät

Affärsområdet bygger stadsnät i hela Västerviks kommun samt hyr ut så kallad svartfiber till tjänsteleverantörer i nätet. Stadsnät har ett samverkansavtal med Västerviks kommun. 

Fjärrvärme

Fjärrvärme produceras och levereras i Västervik, Gamleby och Ankarsrum. I Västervik och Gamleby produceras även el. Affärsområdet är indelad i verksamhetsområdena Produktion, Underhåll och Service.

Vatten

Affärsområdet ansvarar för den allmänna dricksvattenförsörjningen och avloppsvattenreningen (VA) i Västerviks kommun. Affärsområdet är indelad i verksamhetsområdena: Distribution, Drift, Labb och Utredning. 

Avfall & Återvinning

Affärsområdet omfattar insamling av kommunalt avfall (hushållsavfall) och verksamhetsavfall, samt drift av avfallsanläggningen vid Målserum och de fyra återvinningscentralerna i Ankarsrum, Gamleby, Loftahammar och Överum. Affärsområdet är indelad i verksamhetsområdena Verksamhetsavfall, Hushållsavfall samt Bränsleberedning. 

Stab

Stab är en företagsgemensam enhet.

Ekonomi 

Ekonomifunktionen hanterar hanterar företagets ekonomi, fakturering, redovisning, budget och bokslut. Kravhantering och ekonomisystem med mera sköts enligt avtal av Västerviks kommun.

Personal 

Bolagets personaladministratör hanterar merparten av alla personaladministrativa frågor och kontakter med företagshälsovården. Expertfunktioner som rehab-frågor samt till exempel  löneutbetalningar sköts enligt avtal av Västerviks kommun.

Marknad och kundservice

Marknad arbetar bolagsövergripande som en stödfunktion med information och marknadsföring/försäljning, både internt och externt. I kundservice hanteras merparten av bolagets kundkontakter. Även elhandeln hanteras av enheten.

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö - KMA

KMA ansvarar för bolagets ISO-certifierade ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Arbetet består bland annat av bolagsövergripande projekt och utredningar, miljö- och utvecklingsfrågor, miljö- och avtalsjuridik, myndighetskontakter samt arbete med hållbar utveckling och fysiska säkerhetsfrågor. KMA har samordningsansvar för bolagets upphandlings-, arkiv- och dokumenthanteringsfrågor. KMA arbetar övergripande i bolaget underställt VD. 

 

Ett socialt hållbart företag

Västervik Miljö & Energi är ett socialt hållbart företag. 

För oss handlar social hållbarhet om att bygga upp ett långsiktigt stabilt och dynamiskt samhälle där grundläggande mänskliga behov uppfylls. Våra sociala policyer redogör för rättigheter och skyldigheter för alla anställda vad gäller respekt, jämlikhet, diskriminering och trakasserier.

Dina förmåner

Våra förmåner är bland annat friskvårdsersättning, fritt inträde till simhallen samt friskvård på arbetstid. Förutom semester har vi arbetstidsförkortning med 63 timmar/år. Hälsokontroll och profilbedömningar erbjuds vart fjärde år eller vartannat år från och med man fyllt 50 år. Vår personalklubb, PULS, ordnar olika evenemang under året.

Möt några av dina potentiella kollegor

Johan Ek
Kenny Fröling
Susanne Unefjord

Johan Ek, Elmontör/distributionselektriker

Ålder: 39.
Familj: Fru och två barn på tio och sex år. Har också en hund som heter Uno och är av rasen rysk-europeisk lajka.
Bor: I en villa i Västervik.
Anställd sedan: 2013.
Arbetsuppgifter: ”Ser till att alla kunder har fungerande ström. Det kan handla bland annat om att laga gamla kablar till att lägga nya. Var sjunde vecka har vi jour/beredskap och åker runt på felanmälningar när som helst på dygnet”.

Det bästa med ditt jobb: ”Att det är väldigt varierande, det händer olika saker varje dag. Ena stunden kan jag befinna mig mitt i centrala Västervik, för att senare ge mig ut i skärgården via båt till någon kund. Jag trivs jättebra både med mina arbetsuppgifter och arbetskompisarna”.

Smart hållbarhetstips: ”Byt ut din gamla mätarlåda om du har många tjärpappkablar, för att undvika elfel och strömavbrott”.

Intressen: Jakt, spårning med hunden, innebandy (är tränare till äldsta dotterns lag), titta på sport.

Om jakten och spårningen med hunden: ”Jag jagar ganska mycket och många olika sorters djur. Att det är så roligt är en kombination av gemenskap, spänning och att vara ute i naturen. Brukar även träna spårning med vår hund, som alltid är med och jagar”.

FOTO: ÖRJAN KARLSSON

Kenny Fröling, Servicetekniker Fjärrvärme

Ålder: 43.
Familj: Sonen Sam (12).
Bor: Lägenhet i Västervik.
Anställd sedan: 2019.
Arbetsuppgifter: ”Ser till att alla kunders värme och varmvatten fungerar optimalt.  Vinterhalvåret utför jag service av fjärrvärmecentralen i villor och på sommarhalvåret är det service av större anläggningar i exempelvis fabriker, bostadsrättsföreningar och industrier. I vår arbetsgrupp har vi även beredskap, vilket innebär att vi ibland för åka på akuta fel kvällar och helger. Oftast räcker det att avhjälpa via telefon”.

Det bästa med ditt jobb: ”Jag är en social person som älskar personkontakter och det känns tillfredsställande att kunna hjälpa våra fjärrvärmekunder. Gillar också friheten att kunna lägga upp min egen tid. Dessutom har jag väldigt bra kollegor och chefer, trivs grymt bra”.

Smart hållbarhetstips: ”Tvätta i 30 eller 40 grader i stället för 60 grader – då halverar du energiförbrukningen”.

Intressen: Spela padel, ishockey (sonen spelar i Västerviks IK), speedway (tävlade förr på elitnivå i Västervik Speedway) och att titta på Formel 1.

Om padeln: ”Jag brukar köra fyra–fem gånger i veckan, eftersom det är så pass roligt och en bra träningsform. Det är bara på motionsnivå, men väl på banan vill jag förstås vinna när jag spelar”.

Susanne Unefjord, Avfallshandläggare

Ålder: 43.
Familj: Sambon Jonas och bonusdotter.
Bor: I en lägenhet i centrala Västervik.
Anställd sedan: I september 2021.
Arbetsuppgifter: ”Som handläggare har man många kontakter både med kunder och inom vår egen verksamhet. Jag handlägger ärenden gällande privatpersoner och verksamheter. I praktiken samordnar jag förslag och lösningar som underlättar kundens vardag. Vi informerar och förklarar taxor och renhållningsförordning på ett lättillgängligt sätt”.

Det bästa med ditt jobb: ”Det personliga mötet. Lyssna på kundens önskemål och frågor, arbeta fram förslag på lösningar och följa upp resultatet. Daglig samverkan med mina kollegor och utbytet med kunder ger mig kunskap och energi”.

Smart hållbarhetstips: ”Välj att jobba med eller anlita företag som tänker på klimatet. Genom att välja klimatsmarta, klimatneutrala eller klimatpositiva företag gör du ett medvetet val för miljön. Det kan handla om att välja lunchrestaurang eller kanske miljömedvetet rekryteringsbolag när du ska anställa personal”.

Intressen: ”Träning är en betydande del i min vardag. Intresset för triathlon har inspirerat mig till nya träningsmål. En stor del av min vänskapskrets delar samma intressen. Även design och formgivning betyder mycket, liksom skärgårdsvistelse vid sommarstugan”.

Om sin triathlonträning: ”En aktiv livsstil som involverar de tre grenarna simning, cykling och löpning som även kryddas med längdskidåkning under vintersäsongen. Träningsmängden och intensiteten varierar och det blir ofta fem–sex dagar i veckan. Deltar gärna i motionslopp både för upplevelsen och motivationen. Senaste loppet innan pandemin var Ironman Kalmar. Avsaknaden av lopp senaste åren har lett till att cykling och ”bikepacking” fått ta större plats. Närmast ser jag fram emot en cykelvecka i Dalarna samt en upplevelsecykling genom Andalusiens höjder i Spanien”.