Nyheter

Här kan du läsa mer om våra aktuella nyheter.

Nyheter

2023-09-15

Omvärlden påverkar fjärrvärmebränslet

Fjärrvärme står totalt för ungefär hälften av Sveriges uppvärmning. Hela energibranschen står inför en omställning och marknaden har förändrats. Det märks också inom området för fjärrvärme. Här förklarar vi situationen.

2023-09-08

Bevattningsförbudet upphävs i Västerviks kommun

Under de senaste veckorna har nederbörden påverkat nivåerna i vattentäkterna positivt. Kommunens vattentäkter bedöms nu som stabila och svagt ökande och av denna anledning upphävs bevattningsförbudet den 10 september. Även om vi nu upphäver bevattningsförbudet vill vi uppmana alla att fortsätta vara sparsamma med vattnet så att vi kan känna oss trygga när sol och växtlighet återkommer framåt våren. Tack för att du är sparsam med vattnet!

2023-04-19

Elstöd för privatpersoner i hela landet

Senast den 9 juni räknar Försäkringskassan med att alla landets hushåll har fått elstöd två som omfattar privatpersoner i hela landet. För att snabbare få pengarna ska man registrera sitt konto hos Swedbank före den 10 maj, om man inte redan gjort det. Har man konto hos Pensionsmyndigheten eller Försäkringskassan kommer pengarna dit.

2023-04-14

Helikopterbesiktning av elnätet 19-20 april

Besiktning av elnätet utförs under onsdag 19 april samt torsdag 20 april (observera nytt datum). Tidvis flyger helikoptern väldigt lågt för att kunna inspektera ledningarna på nära håll.

2023-04-13

Kom och träffa oss!

Vill du veta mer om vattenmätarbyte, matavfallssortering eller förpackningsinsamling? Kom och träffa oss på Målserum lördag 22 april!

2023-04-01

Boka slamtömning

Har du ett hushåll med enskilt avlopp och vill boka tömning av din slambrunn? Här kan du som inte har abonnemang beställa tömning av sluten tank.

2023-03-31

Vi byter din vattenmätare

För att säkerställa att din vattenmätare fungerar som den ska byter vi ut den ungefär vart tionde år. Tekniken utvecklas och i dag byter vi successivt ut alla mekaniska vattenmätare till digitala, så kallade smarta, vattenmätare. Med en smart, digital vattenmätare med fjärravläsning får du kontroll över din vattenförbrukning.

2023-03-31

Mina sidor

På Mina sidor kan du bland annat se dina abonnemang, din förbrukning och dina fakturor. Du kan även uppdatera dina kontaktuppgifter så du inte missar någon viktig information från oss.

2023-02-21

Världsvattendagen

22 mars varje år uppmärksammar vi Världsvattendagen. Världsvattendagen är FN:s dag för att lyfta betydelsen av vatten. Enligt den senaste rapporten från FN:s klimatpanel IPCC innebär klimatkrisen att brist på dricksvatten kommer bli allt vanligare.